Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

Klachten en symptomen


Graag Leg ik u uit wat homeopathie in bepaalde situaties voor u kan betekenen. Daarnaast ben ik momenteel bezig om een lijst met ziekten en verstoringen samen te stellen welke met homeopathie te behandelen zijn. Mocht uw klacht hier niet bij staan en twijfelt u over de mogelijkheid tot behandelen van uw klacht met homeopathie, neem dan contact op. Ik geef u graag persoonlijk advies.

 

Het grootste verschil in de behandeling van klachten kunnen we opdelen in chronische en acute klachten.
Een acute klacht is relatief gemakkelijk en snel te behandelen. Bij een acute klacht moet u denken aan symptomen die vaak lichamelijk zijn en voor het eerst opkomen.  Denk hierbij bijvoorbeeld  aan het vallen van de trap waardoor u een grote blauwe beurse plek op uw bil krijgt. Vaak gaan deze klachten ook vanzelf weer over. Met de homeopathie kunnen we het zelf genezend vermogen van de aangedane plek een steuntje in de rug geven en versnellen.
Bij chronische klachten hebben we het over klachten waar u al langere tijd mee loopt. Stel u bent 10 jaar geleden van de trap gevallen, de blauwe plek is langzaam weggetrokken maar sindsdien heeft u nog steeds een gevoelige plek op uw bil. Ook bent u sindsdien prikkelbaar en sneller boos doordat die plek altijd op de achtergrond zit te zeuren. In dit geval is het lichaam niet in staat geweest om de acute klacht op te lossen waardoor een chronische klacht is ontstaan.    
Bij het behandelen van chronische ziekten is een goed gesprek met de homeopaat van belang. In dit gesprek vraag ik u zo gezegd het hemd van het lijf.
Waarna een homeopathisch middel voorgeschreven wordt, welke een helende prikkel geeft aan uw zelf genezend vermogen.

 

 

Lees hier meer over:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Voor vragen over een homeopathische behandeling bij uw ziekten of symptomen kunt u contact op nemen voor een vrijblijvend persoonlijk antwoord.